Sujan en Rhada Shresta

Sujan (augustus 2014) en zusje Rhada wonen met hun ouders in een heel klein dorpje. Tijdens de aardbeving is hun huis ingestort en met geld van de overheid hebben ze een nieuw klein huisje gebouwd. Vader heeft een klein winkeltje en verkoopt vlees. Moeder werkt op het land. De beide ouders van Sujan en Rhada zijn doof en kunnen niet spreken, waardoor zij weinig educatie hebben gekregen vroeger. Het is in Nepal gebruikelijk dat familie elkaar steunt, maar de ouders van Sujan en Rhada worden vanwege hun handicap buitengesloten.

Vader Hari is wel naar school geweest, maar werd zo gepest door zijn handicap dat hij deze niet meer heeft afgemaakt. Hij wenst voor zijn kinderen een betere toekomst en is blij dat zij wel naar school kunnen. Sujan en zijn zusje kunnen allebei gelukkig wel horen en spreken.
Sujan zit in klas 8 van de Buddha Secondary Boarding School. Hij wil graag het leger in en wil genoeg verdienen zodat hij zijn ouders en zusje in de toekomst kan onderhouden. Rhada wil graag verpleegster worden.

Terug naar Sponsorkinderen                 Naar Purnima en Sumnima