Sponsorkinderen die gesponsord zijn geweest

 

Kinderen waarvan in 2019 de sponsoring is afgerond:

 1. Bijay Lama
  Bijay (mei 2002) is klaar met klas 10. Hij is erg blij dat hij al die jaren is gesponsord. Zus Sita is ook gesponsord en heeft haar VWO diploma behaald. Bijay wil eigenlijk graag het leger in, maar omdat dit moeilijk is, gaat hij nu eerst verder studeren. Hij wil hotelmanagement gaan doen.

 2. Smriti Gurung
  Smriti (december 2002) woont bij haar tante in een klein plaatsje in de Kathmandu vallei: Aaru Bari. Ze woont daar samen met haar nichtjes, neefjes en een waakhond. Smriti woont in een net huis met 3 kamers. Er wonen veel mensen en er komt vaak familie over de vloer.
  De ouders van Smriti wonen ver weg in de bergen van Pokhara en zijn erg arm. Haar moeder is ernstig ziek en haar vader heeft rugklachten en ziet slecht. Hij is boer en moet hier mee de kost verdienen.
  Smriti ziet haar ouders, broertje en 3 zussen maar een keer per jaar. Ze wil graag hotelmanagement gaan doen zodat ze een hotel kan openen in haar geboortedorp Pokhara.
  Smriti is klaar met klas 10.

 3. Kavan Shresta
  Kavan (april 2012) is het zoontje van Mina. Mina heeft een ernstig brommerongeluk gehad en heeft daardoor last van haar been. Ze verdient wat bij door eigen gemaakte producten te verkopen. Kavan zit in de tweede klas en wil later graag bij het leger. Vader Jitendra is chauffeur en verdient inmiddels voldoende om zijn gezin zelfstandig te onderhouden, vandaar dat de sponsoring gestopt is.  

 

Kinderen waarvan de sponsoring vóór 2019 is afgerond:

 1. Sita
  Sita heeft haar school afgerond met goed resultaat en is daarna een tijdje haar moeder gaan helpen omdat zij gezondheidsklachten had. Sita werkt nu op kantoor, in de financiële sector, en is blij met het feit dat ze die kans heeft gekregen.

 2. Swekshya
  Swekshya heeft met een score van 67% haar SLC (School Leaving Certificate) behaald. Ze is Travel and Tourism gaan studeren en is nu office manager bij een reisbureau in de Kathmandu Vallei.

 3. Manisha
  Manisha heeft haar middelbare school met behulp van Stichting Mina kunnen afronden en is gaan werken op haar oude school in Bhatapur. Ze post nu trots foto’s van de kinderen die ze les geeft en zet zich in voor goed en uitdagend (modern) onderwijs. Ze geeft Science tot en met grade 7.

 4. Prabesh
  Prabesh is in Kathmandu blijven wonen en heeft een HBO-opleiding gevolgd voordat hij naar de universiteit is gegaan.

 5. Malati
  Malati is een blind meisje. Zij heeft haar SLC op VWO niveau behaald. Ze is erg dankbaar dat ze, ondanks haar handicap, haar diploma heeft gehaald.
  Inmiddels heeft Malati een sponsor gevonden om haar verdere studie te betalen. 


 6. Yangi
  Yangi heeft haar SLC gehaald met een score van 73% en heeft werk kunnen vinden.