Purnima en Sumnima

Purnima en Sumnima

We hebben Purnima (oktober 2009) bij toeval ontmoet in een dorpje waar andere sponsorkinderen woonden: ‘wat een lieve baby’ dachten we, maar wacht eens even: dit meisje was al 3!
Ze kon niet lopen omdat haar benen niet goed stonden en ook haar armen en heupen hadden een afwijkende stand.

In het ziekenhuis vertelden verschillenden artsen ons dat ze nooit zou kunnen lopen en dat ze verstandelijk gehandicapt was, maar dit weigerden we te geloven. Ze leek vrij pienter en we wilden meer lichamelijke onderzoeken en fysiotherapie.
Purnima woonde in een erg klein huisje van golfplaat en had daar geen ruimte om zich goed te ontwikkelen. Haar ouders zetten haar meestal tegen een grote zak rijst aan zodat ze kon blijven zitten en soms kroop ze over de grond.

Stichting Mina heeft er voor kunnen zorgen dat Purnima intensieve fysiotherapie kreeg bij ‘House of Friends’ in Bouddha. Omdat dit erg ver reizen was voor het gezin, heeft de stichting ook een nieuwe kamer voor het gezin kunnen regelen die in de buurt is en groter is.
De ouders hebben Purnima elke dag naar fysiotherapie gebracht en zij ging hard vooruit. Sinds enkele maanden kan ze zelf lopen! We zijn allemaal erg trots op haar!
Bij de fysiotherapie is Purnima ook begonnen met voorbereidend schoolwerk en werd duidelijk dat ze helemaal niet verstandelijk beperkt is. Inmiddels gaat ze samen met haar zusje naar school en ze genieten allebei van het spelen met de andere kinderen.

Vader is kostwinner en werkt in de bouw. Purnima zit momenteel in klas 3 en wil graag lerares worden voor arme kinderen. Ze is heel erg blij dat ze heeft leren lopen en nu net als de andere kinderen naar school gaat! Tot voor kort werd Purnima elke dag door haar vader naar en van school gedragen. Nu Purnima groter en zwaarder wordt, zou een rolstoel een uitkomst bieden. En dat is gelukt! Lees hier over de rolstoel voor Purnima.

Sumnima (april 2011) zit ook in klas 3. Ze wil graag dokter worden, omdat ze mensen beter wil maken. Dat geldt zeker haar ouders, want zij hebben ernstige gezondheidsproblemen.

Terug naar Sponsorkinderen                 Naar Diya

 


  • Purnima en Sumnima